Cinemateket

Cinemateket är Filminstitutets filmklubb som har sina visningar hos oss på Capitol. Programmet består av serier med filmer från alla epoker vilka visas endast en gång vardera. Det inrymmer allt från stumfilmer med pianist till förhandsvisningar av nya filmer.  Visningstiderna är tisdag 18.30, lördag 14.00

Cinemateket har just nu sommaruppehåll, men återupptar sina visningar i augusti. Höstterminens program är ännu inte klart, men dyker under sommaren upp på CINEMATEKETS HEMSIDA och i tryckt form på Capitol.

Till Cinematekets visningar kan man inte boka biljetter. Däremot finns det möjlighet till förköp i biografens kassa minst en månad framåt. Det är sällsynt att det blir helt slutsålt till Cinematekets filmer, men vid populära filmer och i början av terminen kan det bli väldigt lång kö i kassan. Därför rekommenderar vi förköp om du inte har en speciell passion för att stå i långa köer. Vi säljer biljetter & medlemskort alla dagar i veckan under våra ordinarie öppettider: 30 min före dagens första föreställning fram till minst en stund efter att sista film startat. 

 

Cinematekets hemsida för Göteborg.

Biljetter

Man måste inte vara medlem för att gå på Cinemateket, men finns två typer av förmånskort som ger rabatt på biljettpriset. Såväl biljetter som kort köper du i kassan på Bio Capitol. Förköp en månad framåt.

Ordinarie biljettpris är 70 kr.

Cinemateketkortet kostar 100 kr och med det betalar du 50 kr per biljett. Cinemateketkortet gäller ett år.

Stora Cinemateketkortet kostar 500 kr och med det går du gratis på visningarna. Stora Cinemateketkortet ett år.

Är du under 15 år är det alltid gratis att gå på Cinemateket, när åldersgränsen tillåter det.

Åldersgräns

Olika åldersgränser gäller på olika filmer. Se i programmet vad som gäller för respektive film.